KurzKurzweilweil is een veelzijdig programma, dat kan voorlezen. Ook bevat het de woordvoorspeller Skippy en een gesproken spellingcontrole. Met Kurweil kunnen makkelijk samenvattingen van teksten gemaakt worden. Spellen kan geoefend worden. Voor scholen is vooral de Scanversie van Kurzweil geschikt. Teksten kunnen met behoud van de oorspronkelijke lay-out gescand worden. Daarna kan de tekst voorgelezen worden. In scans van bijvoorbeeld van werkboeken kan tekst ingevoegd worden. Kurzweil is een zeer uitgebreid programma. Niet iedereen heeft die mogelijkheden nodig. Velen zijn al geholpen bij een eenvoudiger programma.

Voor informatie: www.lexima.nl


 • Sprint Plus
  Spirit Plus helpt bij lezen en schrijven van Nederlands, Engels en Frans. Ook kan de spelling ermee worden geoefend. Het bevat een woordvoorspeller waarmee je eenvoudig teksten kunt schrijven. Sprint Plus leest teksten voor in Word en kan ook internetteksten en e-mails voorlezen.
  Sprint heeft nu ook de Sprinto, een Sprintversie op USB-stick. Dus op elke computer te gebruiken.
  Voor meer informatie: www.lexima.nl of www.tni.be/products/sprint_nederlands.php

 • Claroread
  Claroread is een programma dat vrijwel elke tekst op de computer kan voorlezen. Ook kan het teksten scannen en daarna voorlezen.
  Voor meer informatie: www.kanteffspeech.nl of www.lexima.nl

 • EasyTutor
  EasyTutor is een voorleesprogramma op cd-rom of USB-stick. EasyTutor leest alles voor wat je zelf selecteert. EasyTutor leest Nederlands, Engels en Duits. EasyTutor kun je op elke computer met een USB-aansluiting gebruiken. EasyTutor helpt ook bij het schrijven van tekst.

  Voor meer informatie: www.optelec.nl/index.php?p=90035.

 

naar boven