Skippy


Skippy is een woordvoorspeller. De verschillende suggesties worden voorgelezen als je er met de cursor boven gaat staan.


Voor meer informatie: www.rdgKompagne.nl of www.lexima.nl


Letmetype


Het woordvoorspellingsprogramma Letmetype doet suggesties voor het te typen woord. Met behulp van een cijfertoets maak je een keuze uit de suggesties. 

 

Gratis te downloaden van

www.clasohm.com

handleiding via

http://members.chello.nl/~p.kavelaars/woordvoorspelling.htm


Spraak naar tekst


Dragon Naturally Speaking 


Dragon Naturally Speaking is in de eerste plaats een spraakherkenningsprogramma. Het zet gesproken tekst om naar geschreven tekst. Het vraagt enige oefening om het programma aan de stem te laten wennen. Hoe meer het programma gebruikt wordt, hoe minder fouten het maakt.

 

Dragon kan ook gebruikt worden als voorleesprogramma. Het zet tekst in een tekstverwerkingsprogramma om in spraak. De tekst wordt dus voorgelezen. Teksten van internet kunt u kopieren naar bijvoorbeeld Word. Daarna leest Dragon Naturally Speaking de tekst voor. Met Dragon kan ook de moderne vreemde talen voorlezen.


Voor meer informatie: www.kanteffspeech.nl, www.spraakherkenning.nl, www.kindinbeeld.nl of www.lexima.nl.


Rapid Typing is een gratis programma om te leren typen. Een van de krachtige eigenschappen is dat het zeer instelbaar is.

 

Zowel de inhoud van de oefeningen als heel wat aspecten van de lay-out zijn aan te passen aan de mogelijkheden en beperkingen van de gebruiker. Ook de letter- en achtergrondkleuren, de lettergrootte, enz,  zijn in te stellen.Bovendien zijn er verschillende vingerzettingen mogelijk zoals eenhandig links en eenhandig rechts typen. (instelbaar als toetsenbord layout)
Door toevoeging van allerlei games kunnen kinderen spelenderwijs leren typen.

Downloaden op: www.rapidtyping.com

naar boven