De stickers mogen gebruikt worden door bibliotheken die een MLP gaan inrichten.Uiteraard mogen er geen veranderingen aan de pictogrammen worden gemaakt zonder toestemming van en overleg met de ontwerpers van de pictogrammen. Hiervoor kunt u terecht bij bibliotheken@probiblio.nl.

 

Er zijn twee soorten stickers om materialen herkenbaar te maken als MLP-materiaal: de Makkie-sticker en de MLP-stickers.

 

Het streven is om uiteindelijk alleen de Makkie-sticker te gebruiken. De Makkie-sticker is uitermate geschikt voor gebruik in de Bibliotheek op School. Er hoeft daarmee geen apart MLP in de School gecreeerd te worden. Wanneer (delen van) de schoolbibliotheek frontaal geplaatst worden, kunnen de MLP-materialen daar tussen de gewone materialen geplaatst worden. Door de Makkie-sticker op de voorkant zien kinderen in een oogopslag dat een boek makkelijk te lezen is. 

 

De Makkie-sticker is doorzichtig en wordt rechtsboven  op de voorkant van het boek of DVD geplakt. Deze doorzichtige stickers vragen slechts één plakhandeling.

 

De papieren MLP-sticker wordt op de rug geplakt. Over de sticker moet nog een plastic sticker geplakt worden ter bescherming. 
Beide stickers zijn de bestellen bij NBD/Biblion.

 

Klik hier voor de MLP-sticker.

Klik hier voor de Makkie-sticker.

 

 

 

 

In het etikettenprogramma van NBD/Biblion zijn inmiddels stickers te vinden voor avontuur en voor vrienden. De avontuurstickers worden door de NBD geplakt. Ze worden echter alleen toegekend aan boeken met een overlevingsavontuur. Je zult ze dus zelf moeten blijven plakken op spannende boeken.
Vrienden stickers moeten door de bibliotheken zelf geplakt worden.

 

 

logo film en boek Film en boek Film en boek, negatief
Gebarentaal Strips
Voorlezen oranje Voorlezen zwart/wit

Vrienden

Vrienden heeft inmiddels ook een NBD-etiket.

naar boven