Workshop Verhalen schrijven voor kinderen die moeite hebben met lezen

 

Bij kinderen die moeite hebben met lezen, groeit vaak een aversie tegen boeken en verhalen. Speciaal voor die kinderen heeft kinderboekenschrijver Marcel van Driel een workshop ontwikkeld. Met deze drie-urige workshop wil Van Driel de liefde voor verhalen stimuleren. De workshop is gebaseerd op zijn schoolcursus Het Onzichtbare Boek (die normaal 5 lessen duurt).

 

Tijdens de workshop bedenken de kinderen gezamenlijk een verhaal dat aan het eind van de dag, of eventueel op een later tijdstip, kan worden opgevoerd. Als afsluiting  krijgt iedere leerling een boek mee van de auteur, uiteraard op naam gesigneerd.

 

In slechts drie uur leren de kinderen hoe een verhaal opgebouwd wordt, wat protagonisten en antagonisten zijn en hoe je omslagpunten bedenkt. Dit gebeurt op een speelse manier die kinderen stimuleert zelf te denken en die ze serieus neemt in zowel hun fantasie als hun kwaliteiten. Het resultaat van deze workshop is dat kinderen (her)ontdekken hoe leuk verhalen zijn en dat ze zelf ook in staat zijn om deze verhalen te bedenken (en misschien ook wel te lezen).

 

De workshop is te boeken via de SSS. Kijk voor meer informatie over deze workshop en andere voorstellingen op www.schrijverleestvoor.nl.

 

Marcel van Driel heeft deze workshop eerder gegeven ter gelegenheid van de opening van het Makkelijk Lezen Plein in Dinxperlo. Een kort krantenartikel hierover is te vinden op

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/3923523/Makkelijk-lezen.ece

naar boven