Bijna alle Openbare Bibliotheken hebben tegenwoordig een Makkelijk Lezen Plein, dat een goede ondersteuning biedt voor het leesonderwijs aan kinderen met leesproblemen. Ook is het concept inmiddels uitgebreid naar de scholen:  het Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek op school.


Vernieuwd: Makkelijk Lezen Feest

maandag 17 juni 2019

Elke school heeft wel een aantal leerlingen die lezen lastig vinden en daardoor ook de motivatie om te lezen (dreigen te) verliezen. Roep de hulp in van de leesconsulent van de bibliotheek! Deze leesconsulent of onderwijsspecialist kan met behulp van het programma Makkelijk Lezen Feest je leerlingen enthousiast maken voor allerlei soorten boeken en leesvormen.

Het interactieve spel, gebaseerd op het bekende spel Party & Co, kan eenvoudig worden ingezet voor een samengestelde groep leerlingen uit groep 4,5 en 6 en gespeeld worden in de openbare bibliotheek of in de Bibliotheek op school. Door de vragen en de spelvorm ontdekken de kinderen de diversiteit aan aantrekkelijk MLP-materiaal. Ook leren ze hoe en waar ze geschikte boeken kunnen vinden. Vraag je bibliotheek er naar!

Vraag het gratis aan door een mail te sturen aan Dia Wesseling, adviseur Onderwijs.