Makkelijk Lezen Plein in de School

 

Makkelijk Lezen Plein

 

Geschikte materialen en methodes om kinderen met leesproblemen tot lezen te stimuleren

 

Voorgezet Onderwijs

 

Hulpmiddelen

 


Wij willen graag een scholing voor ons team over leesbevordering voor kinderen met leesproblemen. Kunt u die verzorgen?

 

Het Kenniscentrum Makkelijk Lezen Plein verzorgt regelmatig scholingen voor leerkrachten over leesbevordering bij kinderen met een leesprobleem. Voor informatie over onderwerpen die aan bod komen en prijzen kunt u mailen naar mlandman@probiblio.nl.

Het MLP-concept is inmiddels in heel Nederland ingevoerd in de bibliotheken. Veel lokala bibliotheken kunnen daardoor zelf een scholing verzorgen. Vraagt u er dus eerst naar bij uw eigen bibliotheek.

 naar boven


Wij willen op school graag gaan werken met het Makkelijk Lezen Plein in de School-concept. Wie kan mij daarbij helpen?

 

Om de Makkelijk Lezen Plein in de Schoolprincipes in de school te kunnen toepassen, kunt u een beroep doen op de educatieve dienst of de educatieve medewerker van uw eigen lokale bibliotheek. Zij beschikken over de gereedschappen die daarvoor nodig zijn. Voor het inrichten heeft u de Handleiding voor het opzetten van een Makkelijk Lezen Plein in de School nodig, evenals collectieadviezen. De bibliotheek beschikt ook over bouwtekeningen om zelf speciaal voor de school ontworpen MLP-'kasten' te bouwen.

 naar boven


Hoeveel ruimte heb ik nodig om een MLP in de School te realiseren?

 

Het MLP in de School heeft vele gedaanten. In feite wordt de vorm van het MLP aan de mogelijkheden van de school aangepast. Heeft u weinig ruimte, dan kunt u goed uit  de voeten met de speciale MLP in de schoolmeubels. Die nemen maar weinig ruimte in en door het vernuftige ontwerp heeft u veel ruimte voor de materialen. Heeft u veel ruimte dan kan daar een passend MLP-meubel bij gezocht worden. Die zijn er in veel uitvoeringen en prijsklassen.

naar boven

 

Hoe ziet een MLP in de School eruit?

 

Er is niet één vorm van het MLP in de School. De vorm wordt aangepast aan de school. Het MLP kan bestaan uit een centrale voorziening, uit een bouw-voorziening of er kan in elke klas een compacte driedelige bak gezet worden die weinig ruimte in neemt. In een school voor speciaal onderwijs kan de hele bibliotheek een MLP-opstelling krijgen.

 naar boven

 

naar boven