Een Makkelijk Lezen Plein is een speciale voorziening op de jeugdafdeling van de bibliotheek voor kinderen die niet zo van lezen houden of daar moeite mee hebben.

 

De boeken zijn uitgezocht op een aantrekkelijke omslag en op spannende, makkelijk te lezen tekst. Er zijn ook luisterboeken, informatieve dvd's en soms ook verfilmde leesboeken te vinden. Het materiaal staat zo gepresenteerd dat het makkelijker wordt om leuk leesmateriaal te vinden en het leesplezier te vergroten. Op deze pagina vindt u tips die kunnen helpen bij de begeleiding van uw kind met leesproblemen.

 

Het Makkelijk Lezen Plein maakt lezen leuk! Download de flyer.

 

Heeft een kind een boek gevonden en wil hij of zij weten of het geschikt is om te lezen? Laat hen de vijfvingertest uitvoeren:

  1. Lees een bladzijde uit een boek
  2. Tel alle moeilijke woorden op je vingers
  3. Minder dan vijf vingers? Lezen maar!
  4. Meer dan vijf vingers? Kies een ander boek en doe de test nog eens.

Nieuws

Video: Dit is het Makkelijk Lezen Plein

donderdag 4 februari 2021

In dit filmpje van het Makkelijk Lezen Plein legt een bibliotheekmedewerker uit wat het MLP precies inhoudt en hoe het de leesvaardigheid en leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren. Je kunt dit filmpje gebruiken om het MLP te promoten richten ouders van kinderen door het bijvoorbeeld op de website en/of social media te plaatsen.